الأربعاء، يناير 25، 2012

أطعمة خطيرة علي الحمل Foods dangerous to pregnancy

Pregnant mother should take into account the conditions of sound nutrition during pregnancy because the fetus needs to grow in the range of nutrients integrated and are not affected until the pregnant mother herself is accompanied by malnutrition diseases are indispensable, but taking into account that there are some Completely forbidden foods during pregnancy and there are other foods that could be addressed, but low levels so as not to cause damage to the fetus First, the meat is properly cooked or raw Examples include Albestrma In addressing the grill has to be completely sure because the meat juice, the disappearance of this kind may cause toxoplasmosis, for example, Second, white eyes as well as mayonnaise or mousse Hikola to contain them on the eggs, which Alni Asbb germs of Salmonella infection Third, non-pasteurized dairy products Fourth, fish containing high levels of mercury, which in turn affects the growth of the brain in the fetus Examples include sharks and Abouseif and tuna for Ataatnola more than two pieces of tuna, in which case you can benefit your body and the body of the fetus oils Omega 3 without exposure to the damage accumulation of contaminants in your body also must make sure sources of fishing so that they not be found in lakes contaminated by industrial waste Fifth: vegetables and fruit is washed well Baltotxoblasmoss may cause injury due to the presence of microbes in the soil by chance VI: alcohol Thank God it's ungodly has been shown to cause fetal alcohol syndrome Seventh: caffeine and should Alataatjaoz daily dose 200 mg because of its diuretic effect, affecting the volume of fluid within the body also affects the rate of calcium Finally, rotten cheese, a so-called Blue Cheese as may be carried from Alistiraa that can cross the placenta, which may cause contamination of the blood in the embryo, God forbid يجب علي الام الحامل مراعاة الشروط التغذوية السليمة في أثناء فترة الحمل لان الجنين يحتاج في فترة نموه الي مجموعة من العناصر الغذائية المتكاملة وحتي لاتصاب الام الحامل نفسها بسوء تغذية يصاحبه أمراض هي في غني عنها ولكن مع مراعاة أن هناك بعض الاطعمة الممنوعة تماما في فترة الحمل وهناك أطعمة أخري يمكن تناولها ولكن بنسب بسيطة حتي لا تسبب أضرارا للجنين أولا :اللحوم غير جيدة الطهي أو النيئة ومن أمثلتها البسطرمة وعند تناول المشويات لابد من التأكد من تمام اختفاء عصير اللحم لان هذة النوعية قد تسبب مرض التوكسوبلازما علي سبيل المثال ثانيا :البيض العيون كذلك المايونيز او الموس شيكولا لاحتوائهم علي البيض النئ والذي يصبب الاصابة بميكروب السالمونيلا ثالثا :منتجات الالبان غير المبسترة رابعا: الاسماك المحتوية علي نسبة عالية من الزئبق والذي بدوره يؤثر علي نمو المخ عند الجنين ومن أمثلتها اسماك القرش وأبوسيف والتونة لاتتناولي أكثر من قطعتين من التونة ففي هذه الحالة تستطيعين افادة جسمك وجسم الجنين بزيوت الاوميجا 3 دون التعرض لضرر تراكم الملوثات داخل جسمك كذلك لابد أن تتاكدي من مصادر صيد الاسماك بحيث لاتكون موجودة في بحيرات صناعية ملوثة بالنفايات خامسا :الخضراوات والفواكه غير المغسولة جيدا قد تسبب الاصابة بالتوكسوبلازموسس بسبب وجود الميكروب بالصدفة في التربة سادسا :الكحوليات والحمد لله انها محرمة شرعا وقد ثبت انها تسبب fetal alcohol syndrome سابعا :الكافيين ولابد الاتتجاوز الجرعة اليومية 200 مجم لما له من تأثير مدر للبول مما يؤثر علي حجم السوائل داخل الجسم كذلك يؤثر علي نسبة الكالسيوم واخيرا :الجبن المتعفن وهو ما يسمي بلو تشيز لما قد يحمله من اليستيريا التي تستطيع عبور المشيمة مما قد يسبب تلوث الدم عند الجنين لاقدر الله

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

أرشيف المدونة الإلكترونية

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة